Tele puttony – tele tál 2018

2018_002_plakat_kep

Mí, a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegységébe tömörült szakszervezetek, tiltakozunk a hajlék nélkülieket és a mélyszegénységben élőket sújtó országos és települési jogi szabályozás ellen.
A magyarországi szociális ellátás európai szintű megszervezését szeretnénk elérni a 2018. december 09. napon a Kossuth térre szervezett gyűlésünkkel, ahol felszólalásokkal, étel- és adományosztással váruk a város polgárait.

2018_001_plakat_kepVárjuk azokat akik a szétfoszlott szociális hálón átestek, azokat akik az átesés szélén állnak, és azokat akik segíteni szeretnének ezeken az embereken. Az elmúlt hét évben megtapasztaltuk, hogy Baranyában nagyon sok jó ember van. A  baranyai jó embereknek köszönhetően a tavalyi évben 350 adag babgulyás fogyott el a helyszínen, és 50 adag az egyik pécsi hajléktalan szálló lakóinak volt a vacsorája. De nem csak a 400 adag babgulyás fogyott el. Az éhséget csillapította 460 db zsíros kenyér és testet-lelket melegített 60 liter tea is. A gyerekek összesen 150 mikulás csomagot és 68 ajándék csomag vettek át. Ezeken felül új gazdára lelt 41 zsák (kb. 8 mázsa) ruha, 65 pár cipő, 100-120 db játék, 55 könyv, 48 kiló tartós élelmiszer, 28 kg szaloncukor, 30 kg gyümölcs. Az idei “Tele puttony – tele tál” akciónkkal szeretnénk felhívni mindenki figyelmét a magyarországi szociális háló megerősítésének fontosságára, egyben felhasználjuk az alkalmat arra, hogy minél több olyan gyerek kapjon ajándékot a megyénkben idén karácsonykor, akik másképpen ezt hiába várnák. Várjuk magánszemélyek, vállalkozások, pártok, szervezetek, egyesületek, azaz mindenki felajánlását. Itt nem számít, honnan jön az ajándék – a lényeg, hogy hová jut el.

Hogy mit lehet felajánlani? Bármit aminek egy gyermek örülni tud.
Néhány példa, hogy miket várunk:
• használt, de jó minőségű, tisztára mosott ruha
• megunt, de hiánytalan játék
• kinőtt, de jó állapotú cipő
• tartós élelmiszer
• szép mesekönyv, melynek minden lapja megvan
• édesség (szaloncukor, csokoládé, keksz)
Természetesen legjobban a személyre szabott ajándékokat várjuk. Azt, amikor Te magad nézed át a dolgaidat és választod ki, hogy mit szeretnél elajándékozni. Azt, amit Te magad csomagolsz be és címkézel fel. Azt, amelyik csomagba Te magad írsz egy rövid kis levelet annak a kislánynak vagy kisfiúnak, akinek szánod az ajándékodat. A csomagra kívül írd rá, hogy fiúnak vagy lánynak szól az ajándék, és hogy hány évesnek.
A helyszínen lesz egy karácsonyfa, ami alá beteheted az ajándékodat. És ott lesz a Télapó is, aki szívesen meghallgatja a gyerekek verseit, énekeit.

Az esemény szervezői:

  • Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége
  • Sólyomné Baranyai Elza

Az esemény helyszíne:
7622 Pécs, Kossuth tér (a szobor előtt)
Az esemény időpontja:
2018.12.09. (vasárnap) 11.30 óra és 15.00 óra között.

A felajánlásokat már délelőtt 11.00 órától várjuk a helyszínen!
Reméljük, hogy az adományozók között leszel Te is.
Pécs, 2018.11.23.

Reklámok